Ingyenes házhoz szállítás törésgaranciával 25 000 Ft-tól.

Garnélás tejszínes spagetti

Nálunk mindenki nagyon szereti a tésztákat, egyrészt nagyon finomak, másrészt hihetetlen változatosan – zöldséggel, húsokkal, halakkal – vagyis bármivel kombinálva. Én mindig figyelek a tészta minőségére, mert a legegyszerűbb ételek is tökéletesek lehetnek jó alapanyagokból, míg a legizgalmasabbakat is hazavághatjuk egy gyenge hozzávalóval…

Mivel a gyerekeim egyik nagy kedvence a mindenféle tengeri herkentyű, viszonylag többször is készítek belőle valóban egyszerű finomságokat

 
 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 db 250 gr-os nagyobb méretű fagyasztott garnéla
  • 500 gr Dececco (vagy bármilyen más, de jó minőségű) spagetti
  • 250 ml minimum 30%-os cukrozatlan habtejszín
  • cca 1 ek vaj
  • 1 citrom
  • 3-4 ág friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • frissen őrölt bors
  • durvára tört rózsabors

Hogyan készítem?

  • Egy serpenyőben a vaj és olíva és a durvára vágott fokhagyma keverékén rövid idő megpárolom a rákokat
  • Figyelni kell, mert könnyed túl lehet tolni, akkor lesz gumis, rágós állagú
  • Ha kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom összeforrni, és teszek még bele pici borsot
  • Lobogó sós vízben félkeményre főzöm a spagettit, majd leszűröm

Én csak a tányéron szoktam a mártást hozzáadni, mert ha az egészhez hozzákeverem, akkor a tészta könnyen beszívja mind, és nem selymes, krémes, inkább száraz lesz.

Végső ízesítésként megkapja a reszelt parmezán sajtot és a tépkedett petrezselyem leveleket, a tányér szélén egy citrom gerezddel amivel vékonyan meg lehet még hinteni a tetejét

Kapcsolódó cikkek

 

Avokádókrémes szendvics

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Garnélás tejszínes spagetti

Garnélás tejszínes spagetti

Nálunk mindenki nagyon szereti a tésztákat, egyrészt nagyon finomak, másrészt hihetetlen változatosan – zöldséggel, húsokkal, halakkal – vagyis bármivel kombinálva. Én mindig figyelek a tészta minőségére, mert a legegyszerűbb ételek is tökéletesek lehetnek jó alapanyagokból, míg a legizgalmasabbakat is hazavághatjuk egy gyenge hozzávalóval…

Mivel a gyerekeim egyik nagy kedvence a mindenféle tengeri herkentyű, viszonylag többször is készítek belőle valóban egyszerű finomságokat

 
 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 db 250 gr-os nagyobb méretű fagyasztott garnéla
  • 500 gr Dececco (vagy bármilyen más, de jó minőségű) spagetti
  • 250 ml minimum 30%-os cukrozatlan habtejszín
  • cca 1 ek vaj
  • 1 citrom
  • 3-4 ág friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • frissen őrölt bors
  • durvára tört rózsabors

Hogyan készítem?

  • Egy serpenyőben a vaj és olíva és a durvára vágott fokhagyma keverékén rövid idő megpárolom a rákokat
  • Figyelni kell, mert könnyed túl lehet tolni, akkor lesz gumis, rágós állagú
  • Ha kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom összeforrni, és teszek még bele pici borsot
  • Lobogó sós vízben félkeményre főzöm a spagettit, majd leszűröm

Én csak a tányéron szoktam a mártást hozzáadni, mert ha az egészhez hozzákeverem, akkor a tészta könnyen beszívja mind, és nem selymes, krémes, inkább száraz lesz.

Végső ízesítésként megkapja a reszelt parmezán sajtot és a tépkedett petrezselyem leveleket, a tányér szélén egy citrom gerezddel amivel vékonyan meg lehet még hinteni a tetejét

Kapcsolódó cikkek

 

Avokádókrémes szendvics

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Tartalomhoz tartozó címkék: panni
Menü
0

Weboldalunkon a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.