Nálunk mindenki nagyon szereti a tésztákat, egyrészt nagyon finomak, másrészt hihetetlen változatosan – zöldséggel, húsokkal, halakkal – vagyis bármivel kombinálva. Én mindig figyelek a tészta minőségére, mert a legegyszerűbb ételek is tökéletesek lehetnek jó alapanyagokból, míg a legizgalmasabbakat is hazavághatjuk egy gyenge hozzávalóval…
Mivel a gyerekeim egyik nagy kedvence a mindenféle tengeri herkentyű, viszonylag többször is készítek belőle valóban egyszerű finomságokat
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 2 db 250 gr-os nagyobb méretű fagyasztott garnéla
- 500 gr Dececco (vagy bármilyen más, de jó minőségű) spagetti
- 250 ml minimum 30%-os cukrozatlan habtejszín
- cca 1 ek vaj
- 1 citrom
- 3-4 ág friss petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- parmezán
- só
- frissen őrölt bors
- durvára tört rózsabors

Hogyan készítem?
- Egy serpenyőben a vaj és olíva és a durvára vágott fokhagyma keverékén rövid idő megpárolom a rákokat
- Figyelni kell, mert könnyed túl lehet tolni, akkor lesz gumis, rágós állagú
- Ha kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom összeforrni, és teszek még bele pici borsot
- Lobogó sós vízben félkeményre főzöm a spagettit, majd leszűröm
Én csak a tányéron szoktam a mártást hozzáadni, mert ha az egészhez hozzákeverem, akkor a tészta könnyen beszívja mind, és nem selymes, krémes, inkább száraz lesz.
Végső ízesítésként megkapja a reszelt parmezán sajtot és a tépkedett petrezselyem leveleket, a tányér szélén egy citrom gerezddel amivel vékonyan meg lehet még hinteni a tetejét