Weboldalunkon a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.

Menü

Ingyenes házhoz szállítás törésgaranciával 25 000 Ft-tól.

Két könnyed citromkrém desszert

Lime posset & Mascarponés töltött citrusok

Van úgy, hogy szeretnék valami édességet, mondjuk egy finom desszertet készíteni, de nincs sok időm, vagy épp nem akarok hosszan pepecselni a konyhában, mert akad más dolgom pl. kint a kertben, vagy csak szeretnék kicsit pihenni.

Na ilyenkor nyúlok ehhez a Jolly-Joker desszerthez, ami pillanatok alatt kész, isteni finom, könnyű elkészíteni és bármikor rájárhatunk később is hűtőszekrényben. Egyik kicsit tartalmasabb, másik habkönnyű pohárkrém – pohár helyett citrusba töltve.

 
 

1. Lime Posset

Ez a könnyed desszert – valójában egy citruskrém - mindössze 3 összetevőből: tejszínből, cukorból és lime-ból áll.

Igazából egy egyszerű puding, amelyet a tejszín és a cukor redukálásával készítek, majd a tűzről levéve savas citrusfélék hozzáadásával sűrítek. Ahogyan hűl, úgy sűrűsödik, miközben elnyeri végső, pudingszerű állagát.

Használhat lime-ot vagy citromot, akár grapefruitot is. A narancs is használható, de a savhoz lime-ot vagy citromot kell hozzáadni.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 3 nagy, vagy 4 kisebb lime – ha lehet kezeletlen héjú
  • 2 és 1/4 csésze (250 ml űrtartalmú) minimum 30 %-os cukrozatlan habtejszín (a vizes főzőtejszíneket felejtsük el!)
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1/3 csésze frissen facsart lime lé
  • 1/2 evőkanál lime héj
  • 2-2 ágacska friss menta és citromfű

Hogyan készítem?

  • A lime-okat megmosom hosszában félbevágom, a levét kifacsarjam és félreteszem a tejszín ízesítéséhez. A facsaráskor ügyelni kell a lime vékony héjára, hogy ne sérüljön meg
  • A félbevágott és kifacsar gyümölcsökből kikapargatom a maradék citrom szálakat, és óvatosan lehúzkodom a belső vékony áttetsző hártyát is. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a lime-okat kifordítom, egy vékony pengéjű, hegyes késsel finoman megfogom a hártya szélét majd egyszerűen lehúzom az egészet és visszafordítom.
  • A kifacsart lime levet összeturmixolom a citromfű és menta ágakkal.
  • A tejszínt és a cukrot serpenyőbe teszem és addig kevergetem, illetve forralom, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  • Ezután lassan gyöngyöztetve további 5 percig forralom – közben néha kevergetem
  • Ezután a főzőlapról leveszem és szűrőn át! beleöntöm a lime levet. Így csak íze lesz benne.
  • 5-10 percig hagyom állni, miközben egyszer-egyszer keverek egyet rajta. Ez idő alatt szépen elkezd sűrűsödni.
  • Ha már langyos és sikerült kezeletlen héjú lime-ot vennünk tegyünk bele reszelt lime héjat.
  • Végül az egyre sűrűbb krémet beöntöm a lime héjakba és beteszem 2 órára a hűtőbe, amig szépen megdermed.
  • Amikor kiveszem kap egy kis menta díszítést, és már tálalom is.
 

2. Mascarponés töltött citrusok

Egy gondolattal több hozzávaló kell hozzá, cserébe viszont még ennyi időbe sem telik az elkészítése

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 nagyon nagy citrom
  • 1 nagy narancs
  • 2 kis vérnarancs
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 csésze (250 ml csésze) porcukor
  • 150 ml legalább 30 %-os tejszín

Hogyan készítem?

  • A citrusokat az előző recepthez hasonlóan készítem elő: megmosom hosszában félbevágom, a levét kifacsarom és félreteszem.
  • Egy tálban kézi robotgéppel habosra keverem a mascarponét a tejszínt a porcukrot és annyi citruslével lazítom, hogy kellemesen krémes, sűrűn szétterülő állaga legyen.
  • Először a vérnarancs levét teszem bele a szép színe miatt és ha szükséges az állagát figyelve tovább ízesítem a citrom levével.
  • A sűrű krémet betöltöm a citromokba, és beteszem a hűtőbe 2 órára.
  • Tálaláskor kedven szerint díszítem, pár szem színes bogyós gyümölccsel, citromfűvel, vagy én most épp apróra tört cannellonival.

Kapcsolódó cikkek

 

Medvehagymás fonott kalács

Ugrás a következő recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Két könnyed citromkrém desszert

Két könnyed citromkrém desszert

Lime posset & Mascarponés töltött citrusok

Van úgy, hogy szeretnék valami édességet, mondjuk egy finom desszertet készíteni, de nincs sok időm, vagy épp nem akarok hosszan pepecselni a konyhában, mert akad más dolgom pl. kint a kertben, vagy csak szeretnék kicsit pihenni.

Na ilyenkor nyúlok ehhez a Jolly-Joker desszerthez, ami pillanatok alatt kész, isteni finom, könnyű elkészíteni és bármikor rájárhatunk később is hűtőszekrényben. Egyik kicsit tartalmasabb, másik habkönnyű pohárkrém – pohár helyett citrusba töltve.

 
 

1. Lime Posset

Ez a könnyed desszert – valójában egy citruskrém - mindössze 3 összetevőből: tejszínből, cukorból és lime-ból áll.

Igazából egy egyszerű puding, amelyet a tejszín és a cukor redukálásával készítek, majd a tűzről levéve savas citrusfélék hozzáadásával sűrítek. Ahogyan hűl, úgy sűrűsödik, miközben elnyeri végső, pudingszerű állagát.

Használhat lime-ot vagy citromot, akár grapefruitot is. A narancs is használható, de a savhoz lime-ot vagy citromot kell hozzáadni.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 3 nagy, vagy 4 kisebb lime – ha lehet kezeletlen héjú
  • 2 és 1/4 csésze (250 ml űrtartalmú) minimum 30 %-os cukrozatlan habtejszín (a vizes főzőtejszíneket felejtsük el!)
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1/3 csésze frissen facsart lime lé
  • 1/2 evőkanál lime héj
  • 2-2 ágacska friss menta és citromfű

Hogyan készítem?

  • A lime-okat megmosom hosszában félbevágom, a levét kifacsarjam és félreteszem a tejszín ízesítéséhez. A facsaráskor ügyelni kell a lime vékony héjára, hogy ne sérüljön meg
  • A félbevágott és kifacsar gyümölcsökből kikapargatom a maradék citrom szálakat, és óvatosan lehúzkodom a belső vékony áttetsző hártyát is. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a lime-okat kifordítom, egy vékony pengéjű, hegyes késsel finoman megfogom a hártya szélét majd egyszerűen lehúzom az egészet és visszafordítom.
  • A kifacsart lime levet összeturmixolom a citromfű és menta ágakkal.
  • A tejszínt és a cukrot serpenyőbe teszem és addig kevergetem, illetve forralom, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  • Ezután lassan gyöngyöztetve további 5 percig forralom – közben néha kevergetem
  • Ezután a főzőlapról leveszem és szűrőn át! beleöntöm a lime levet. Így csak íze lesz benne.
  • 5-10 percig hagyom állni, miközben egyszer-egyszer keverek egyet rajta. Ez idő alatt szépen elkezd sűrűsödni.
  • Ha már langyos és sikerült kezeletlen héjú lime-ot vennünk tegyünk bele reszelt lime héjat.
  • Végül az egyre sűrűbb krémet beöntöm a lime héjakba és beteszem 2 órára a hűtőbe, amig szépen megdermed.
  • Amikor kiveszem kap egy kis menta díszítést, és már tálalom is.
 

2. Mascarponés töltött citrusok

Egy gondolattal több hozzávaló kell hozzá, cserébe viszont még ennyi időbe sem telik az elkészítése

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 nagyon nagy citrom
  • 1 nagy narancs
  • 2 kis vérnarancs
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 csésze (250 ml csésze) porcukor
  • 150 ml legalább 30 %-os tejszín

Hogyan készítem?

  • A citrusokat az előző recepthez hasonlóan készítem elő: megmosom hosszában félbevágom, a levét kifacsarom és félreteszem.
  • Egy tálban kézi robotgéppel habosra keverem a mascarponét a tejszínt a porcukrot és annyi citruslével lazítom, hogy kellemesen krémes, sűrűn szétterülő állaga legyen.
  • Először a vérnarancs levét teszem bele a szép színe miatt és ha szükséges az állagát figyelve tovább ízesítem a citrom levével.
  • A sűrű krémet betöltöm a citromokba, és beteszem a hűtőbe 2 órára.
  • Tálaláskor kedven szerint díszítem, pár szem színes bogyós gyümölccsel, citromfűvel, vagy én most épp apróra tört cannellonival.

Kapcsolódó cikkek

 

Medvehagymás fonott kalács

Ugrás a következő recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Tartalomhoz tartozó címkék: panni