Weboldalunkon a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.

Menü

Ingyenes házhoz szállítás törésgaranciával 25 000 Ft-tól.

Medvehagymás fettuccine Shimei gombával

Házitésztát készíteni egyáltalán nem ördöngösség, egy egyszerű arányt kell betartani és nem lehet elrontani. Ráadásul a frissen gyúrt házitészta, frissen kifőzve - verhetetlen. Nekem nincs tésztanyújtóm, úgyhogy én nagyimhoz hasonlóan nyújtófával gyakorlatozom, tökéletesen működik.

Egy dologra kell figyelni, amikor azt hiszed már elég vékony, na akkor a legtöbb esetben még nyugodtan lehet tovább nyújtani, különben főzéskor derül ki, hogy a vastagsága még javításra szorult volna…

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 0,5 kg finom liszt (lehet rétesliszt is)
  • 5 db házi tojás (ez fontos, igazán jó tésztát csak házi tojásból lehet gyúrni)
  • egy nagy csokor medvehagyma
  • frissen reszelt parmezán sajt
  • 40 dkg Shimei gomba
  • 1-2 diónyi vaj (nem margarin)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

Hogyan készítem?

  • A medvehagymát és a tojásokat cutterben összemixelem
  • A liszttel összedolgozom és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává gyúrom
  • Sem víz, sem só nem kell bele!
  • Hogy ne száradjon ki, letakarva nagyjából fél órát pihentetem
  • Ezután vékonyan lisztezett deszkán kb. 2mm vastagságúra kinyújtom
  • A tetejét vékonyan megszórom liszttel és a hosszanti oldaláról indulva, mint egy bejglit feltekerem.
  • Egy nagy pengéjű éles késsel 4-5 mm széles csíkokra vágom, és szálanként szétterítve hagyom 15- percet szikkadni
  • Utána gombolyagba tekerem
  • Ezt a mennyiséget egyszerre főzöm ki, de a gombolyagokat kiszárítva a tárolhatjuk is későbbre
  • Felteszem a tésztavizet
  • Közben egy serpenyőbe vajat dobok, amikor sistereg rádobom a Shimei gombát és sóval, borssal ízesítve megpirítom Amikor kész hozzáadom még a vékony csíkokra szeletelt kaliforniai paprikát, a durvára tört fokhagymát és csak annyira fonnyasztom meg hogy a paprika már ne harsogjon, de azért még rá lehessen harapni
  • A tésztát a lobogó sós víznem kifőző, leszűröm.
  • A gombás ragut kiszedem a serpenyőből, a visszamaradt vajas szafthoz teszek még egy pici olíva olajat egy kevés zúzott fokhagymát és durva csíkokra vágott medvehagymát.
  • Épp, hogy fonnyadásig hevítem, majd összeforgatom a tésztával
  • Tányérokra szedem, ráhalmozom gombás ragut és meghintem a frissen reszelt parmezánnal és néhány csík friss medvehagymáva

A Shimei gombának fehér és barna változata kapható, melyek aromáját a vaj még inkább kihozza. Szívesen használom másmilyen ételekhez is, akár egy rántotta tetején vagy szendvicsekre halmozva. Nagyon szeretik egymást pl. a buggyantott tojással (ráhalmozni) vagy a rétestésztával (töltelékként) ráadásul látványa is kívánatos, ahogyan a hosszú karcsú szárain tartja az apró kerek fejeit…

Kapcsolódó cikkek

 

Két könnyed citromkrém desszert

Ugrás a következő recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Medvehagymás fettuccine shimei gombával

Medvehagymás fettuccine Shimei gombával

Házitésztát készíteni egyáltalán nem ördöngösség, egy egyszerű arányt kell betartani és nem lehet elrontani. Ráadásul a frissen gyúrt házitészta, frissen kifőzve - verhetetlen. Nekem nincs tésztanyújtóm, úgyhogy én nagyimhoz hasonlóan nyújtófával gyakorlatozom, tökéletesen működik.

Egy dologra kell figyelni, amikor azt hiszed már elég vékony, na akkor a legtöbb esetben még nyugodtan lehet tovább nyújtani, különben főzéskor derül ki, hogy a vastagsága még javításra szorult volna…

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 0,5 kg finom liszt (lehet rétesliszt is)
  • 5 db házi tojás (ez fontos, igazán jó tésztát csak házi tojásból lehet gyúrni)
  • egy nagy csokor medvehagyma
  • frissen reszelt parmezán sajt
  • 40 dkg Shimei gomba
  • 1-2 diónyi vaj (nem margarin)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

Hogyan készítem?

  • A medvehagymát és a tojásokat cutterben összemixelem
  • A liszttel összedolgozom és gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává gyúrom
  • Sem víz, sem só nem kell bele!
  • Hogy ne száradjon ki, letakarva nagyjából fél órát pihentetem
  • Ezután vékonyan lisztezett deszkán kb. 2mm vastagságúra kinyújtom
  • A tetejét vékonyan megszórom liszttel és a hosszanti oldaláról indulva, mint egy bejglit feltekerem.
  • Egy nagy pengéjű éles késsel 4-5 mm széles csíkokra vágom, és szálanként szétterítve hagyom 15- percet szikkadni
  • Utána gombolyagba tekerem
  • Ezt a mennyiséget egyszerre főzöm ki, de a gombolyagokat kiszárítva a tárolhatjuk is későbbre
  • Felteszem a tésztavizet
  • Közben egy serpenyőbe vajat dobok, amikor sistereg rádobom a Shimei gombát és sóval, borssal ízesítve megpirítom Amikor kész hozzáadom még a vékony csíkokra szeletelt kaliforniai paprikát, a durvára tört fokhagymát és csak annyira fonnyasztom meg hogy a paprika már ne harsogjon, de azért még rá lehessen harapni
  • A tésztát a lobogó sós víznem kifőző, leszűröm.
  • A gombás ragut kiszedem a serpenyőből, a visszamaradt vajas szafthoz teszek még egy pici olíva olajat egy kevés zúzott fokhagymát és durva csíkokra vágott medvehagymát.
  • Épp, hogy fonnyadásig hevítem, majd összeforgatom a tésztával
  • Tányérokra szedem, ráhalmozom gombás ragut és meghintem a frissen reszelt parmezánnal és néhány csík friss medvehagymáva

A Shimei gombának fehér és barna változata kapható, melyek aromáját a vaj még inkább kihozza. Szívesen használom másmilyen ételekhez is, akár egy rántotta tetején vagy szendvicsekre halmozva. Nagyon szeretik egymást pl. a buggyantott tojással (ráhalmozni) vagy a rétestésztával (töltelékként) ráadásul látványa is kívánatos, ahogyan a hosszú karcsú szárain tartja az apró kerek fejeit…

Kapcsolódó cikkek

 

Két könnyed citromkrém desszert

Ugrás a következő recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Tartalomhoz tartozó címkék: panni