Garantált Húsvét előtti kiszállítás
.
a 04.15-én 10:00-ig beérkező, készleten lévő rendelésekre.

Sajtos baconos csirkemell

Vajon pirított fűszeres újburgonyával

Nálunk sokszor készül, nagyon finom, akár másnap, hidegen is. Bármilyen körettel tökéletes. Nagyon jó vendégváró, előre is elkészíthető, amikor a vendégek megérkeznek, csak be kell dobni a sütőbe.

Amikor elkészül, és óvatosan kiborítom egy rácsra, hiszen a tejföl levet ereszt sütés közben és nem akarom, hogy abban álljon. A rácson szépen lecsepeg a felesleg, és ezalatt pihen is, ami fontos, mert akkor lesz szépen szeletelhető. Ha frissen vágom fel szétesik, bár – a családom szerint így is Isteni…

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1- 1,5 doboz tejföl (kis dobozos)
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • egy csokor petrezselyem
  • 1,5 kg sárga héjú új burgonya
  • 1 marék friss, vegyes fűszernövény: oregano, rozmaring, kakukkfű, majoranna
  • olíva olaj
  • vaj
  • tengeri só
  • zöld-, és rózsabors
  • sütőpapír

Hogyan készítem?

  • A csirkemellet kis kockákra vágom, sózom, borsozom és kicsit állni hagyom
  • Hozzáadom a tejfölt, a sajtot, a tojásokat, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet.
  • Egy őzgerinc formát kibélelek sütőpapírral, majd a bacon szeletekkel.
  • Beleborítom a csirkehúsos masszát és ráhajtogatom a tetejére is a bacon szeleteket.
  • Légkeveréssel 35 – 40 percig sütöm, ha nagyon pirulna, dobok a tetejére egy darab sütőpapírt
  • Az utolsó pár percben a tetejére megkenem még egy kis tejföllel és szórok rá reszelt sajtot, így fejezem be a sütést
  • Tálalás előtt hagyom pihenni, hogy szépen szeletelhető legyen
  • Az új krumplit sós vízben majdnem készre főzöm. Annyira maradjon csak kemény, hogy szépen lehessen szeletelni.
  • Ha kész leszűröm, hagyom kihűlni, lehúzom a héját és fél centis karikákra vágom
  • A fűszernövényeket apróra vágom, és a krumpli karikák szélét beleforgatom.
  • Egy kiolajozott lapos tepsiben sorba rakom. Mindegyik tetejére megy egy borsónyi vaj (nem margarin!) pár szem nagy szemű só, és durvára tört színesbors keverék.
  • 180 fokon, alsó-felső sütéssel megpirítom, ha kell, akkor a végén egy pár pillanatra grill fokozaton adok még színt neki.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó cikkek

 

Bresaola sonkatortellini

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Sajtos baconos csirkemell

Sajtos baconos csirkemell

Vajon pirított fűszeres újburgonyával

Nálunk sokszor készül, nagyon finom, akár másnap, hidegen is. Bármilyen körettel tökéletes. Nagyon jó vendégváró, előre is elkészíthető, amikor a vendégek megérkeznek, csak be kell dobni a sütőbe.

Amikor elkészül, és óvatosan kiborítom egy rácsra, hiszen a tejföl levet ereszt sütés közben és nem akarom, hogy abban álljon. A rácson szépen lecsepeg a felesleg, és ezalatt pihen is, ami fontos, mert akkor lesz szépen szeletelhető. Ha frissen vágom fel szétesik, bár – a családom szerint így is Isteni…

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1- 1,5 doboz tejföl (kis dobozos)
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • egy csokor petrezselyem
  • 1,5 kg sárga héjú új burgonya
  • 1 marék friss, vegyes fűszernövény: oregano, rozmaring, kakukkfű, majoranna
  • olíva olaj
  • vaj
  • tengeri só
  • zöld-, és rózsabors
  • sütőpapír

Hogyan készítem?

  • A csirkemellet kis kockákra vágom, sózom, borsozom és kicsit állni hagyom
  • Hozzáadom a tejfölt, a sajtot, a tojásokat, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet.
  • Egy őzgerinc formát kibélelek sütőpapírral, majd a bacon szeletekkel.
  • Beleborítom a csirkehúsos masszát és ráhajtogatom a tetejére is a bacon szeleteket.
  • Légkeveréssel 35 – 40 percig sütöm, ha nagyon pirulna, dobok a tetejére egy darab sütőpapírt
  • Az utolsó pár percben a tetejére megkenem még egy kis tejföllel és szórok rá reszelt sajtot, így fejezem be a sütést
  • Tálalás előtt hagyom pihenni, hogy szépen szeletelhető legyen
  • Az új krumplit sós vízben majdnem készre főzöm. Annyira maradjon csak kemény, hogy szépen lehessen szeletelni.
  • Ha kész leszűröm, hagyom kihűlni, lehúzom a héját és fél centis karikákra vágom
  • A fűszernövényeket apróra vágom, és a krumpli karikák szélét beleforgatom.
  • Egy kiolajozott lapos tepsiben sorba rakom. Mindegyik tetejére megy egy borsónyi vaj (nem margarin!) pár szem nagy szemű só, és durvára tört színesbors keverék.
  • 180 fokon, alsó-felső sütéssel megpirítom, ha kell, akkor a végén egy pár pillanatra grill fokozaton adok még színt neki.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó cikkek

 

Bresaola sonkatortellini

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

 

Receptek

Ugrás az összes recepthez.

 

Tovább

 

Kapcsolódó termékek

Tartalomhoz tartozó címkék: panni
Menü

Weboldalunkon a nagyobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie-kat) használunk. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát. Adatvédelmi nyilatkozat.